Hur tjock är en Våtrumsvägg?

Innehållsförteckning

Hur tjock är en Våtrumsvägg?

Hur tjock är en Våtrumsvägg?

Golvlutningen i duschdelen ska enligt Boverkets byggregler vara minst 1:150 (7 mm/m) för att säkerställa avrinning och högst 1:50 (20 mm/m) för att minska risken för halkolyckor. Golvlutningen på övrigt golv, bör enligt branschregler, vara mellan 1:200 (5 mm/m) och 1:100 (10 mm/m) .

Vad räknas som Våtzon?

Våtzon 1 = väggar vid badkar/dusch och väggytor minst 1 meter utanför samt våtrummets hela golvyta.

Vilka skivor i badrum?

Tänk på att badrum som ska förses med kakel, natursten och dylikt måste ha ett starkt underlag som rör sig så lite som möjligt. Annars spricker och lossnar plattorna lätt. Träbaserade skivor ska till exempel inte användas tillsammans med keramiska ytskikt.

Hur tjock är Våtrumsgips?

Om det inte hänt något sedan jag gipsade sist så är "alla" skivor 12,5 mm.

Hur tjock är en Våtrumsmatta?

Du kan inte använda en väggmatta på golvet eller en golvmatta på väggarna. Den matta som sätts på väggarna är cirka 1 mm tjock medan den som läggs på golv är minst 2 mm tjock. Detta för att golvmattan utsätts för mer slitage och därmed behöver ha en starkare hållfasthet.

Var måste man ha tätskikt?

Krav på tätskikt: Bad- och duschutrymmen ska förses med ett tätskikt på golv och väggar. Toalettrum, tvättstuga och utrymmen för varmvattenberedare ska ha ett tätskikt på golvet med uppvik på väggen.

Måste man följa GVK?

Det innebär att alla nybyggnationer och renoveringar som utförs måste följa de regelverk som Boverket har satt upp. För att säkerställa att arbeten i våtrum utförs enligt Boverkets regelverk finns det organisationer som GVK och BKR som tar fram branschregler som uppfyller de regelverk och lagar som finns.

Relaterade inlägg: