Vad ser man om man är blind?

Innehållsförteckning

Vad ser man om man är blind?

Vad ser man om man är blind?

Förmodligen är de bilder man som seende ser i drömmarna bara minnen av sånt man sett eller fantasier om sånt man kan tänka sig hur det ser ut. Som blind har man inga synminnen och heller inga synfantasier. ... Det är vanligt att tro att blinda inte kan något; jobba, plugga, idrotta, och så vidare.

Varför använda käpp?

Den vita käppen, synskadades egen symbol i världen, är ett av de äldsta och främsta hjälpmedlen för synskadade. Han eller hon kan med käppen orientera sig i olika miljöer. Det kan handla om att till exempel hitta stolpen vid ett övergångsställe eller att ta reda på var en trappa börjar och slutar.

Vad är Teknikkäpp?

Teknikkäpp – används främst som orienteringshjälpmedel och skydd mot hinder. Markeringskäpp – en mindre käpp som man kan ta upp för att visa omgivningen att man ser dåligt. Den här modellen rekommenderas inte att användas som skydd mot hinder.

Vad är en Spatserkäpp?

I äldre tider var spatserkäpp i kostbara material och gärna med till exempel silverkrycka att hålla i ett vanligt attribut för välbeställda modemedvetna herrar i alla åldrar. Käpp kallas ofta också inom alpin utförsåkning stavarna som placeras ut i till exempel en slalombana för åkarna att svänga runt på sin färd.

Vad betyder käpp?

Käpp betyder ungefär detsamma som spö.

Relaterade inlägg: