Vilket hav omger Spanien?

Innehållsförteckning

Vilket hav omger Spanien?

Vilket hav omger Spanien?

Spanien gränsar i öst till Medelhavet, till norr mot Biscayabukten och till väst mot Atlanten. Balearerna ligger i Medelhavet och Kanarieöarna i Atlanten utanför Afrikas kust.

Vad heter kusten vid Torrevieja?

Costa Blanca även kallad vita kusten har antagligen en av Spaniens bästa klimat då det här råder mer än 320 soldagar per år och medeltemperaturen är nästan 20 grader. Inte nog med att klimatet är så behagligt så ligger Costa Blanca utmed en vit kustremsa med vackra stränder, varifrån kusten fått sitt namn.

Vilka städer finns i Spanien?

Lista över Spaniens största städer
NrStadAutonom region
1MadridMadrid
2BarcelonaKatalonien
3ValenciaValencia (autonom region)
4SevillaAndalusien

Är Spanien ett högland?

Spanien är ett av Europas bergigaste länder. Innanför nordkusten löper Kantabriska bergen som når upp till 2 500 meters höjd. I nordöst, längs gränsen mot Frankrike, ligger bergskedjan Pyrenéerna med toppar på över 3 000 meter. I Andalusien i söder finns Spaniens högsta berg, Mulhacén, i bergskedjan Sierra Nevada.

I vilket land ligger Spanien?

Spanien är ett land på Iberiska halvön i sydvästra Europa. Landet är en monarki och statsöverhuvud är kung Juan Carlos. Spanien gränsar till Portugal, Frankrike, Andorra och Gibraltar samt via Gibraltar sund även till Marocko. Spaniens huvudstad är Madrid...

Vilket land ligger Malaga?

Málaga är en hamnstad på Costa del Sol i Spanien och huvudort i Málagaprovinsen i regionen Andalusien.

Relaterade inlägg: