Vilket är Körkortsnumret?

Innehållsförteckning

Vilket är Körkortsnumret?

Vilket är Körkortsnumret?

Används körkort för att styrka identitet skall körkortets nummer anges. Detta finns i form av 8 9 siffror i fält 4d på körkortet. Skriv då körkort + numret i 4d.

Vad innebär att få indraget körkort?

  • Att få indraget körkort, innebär att den myndighet som utfärdat förarbeviset beslutar om att återkalla det. Det vill säga, det är endast Transportstyrelsen som kan besluta om körkortsåterkallelse och inte Polismyndigheten eller Åklagarmyndigheten. Vad Polisen kan kan göra är att omhänderta ett körkort.

Vad krävs för att få körkortstillstånd?

  • För att få ett körkortstillstånd kan det, beroende på trafikklass, krävas hälsodeklaration, synundersökning, läkarundersökning eller läkarintyg. Den sökande ska vara permanent bosatt i Sverige eller ha studerat i Sverige i minst sex månader, ha svensk legitimation samt ha uppnått en viss ålder som är beroende av trafikklass.

Vad är ett körkort för automat?

  • Ett körkort för automat är ett så kallat villkorat B-körkort. På samma sätt som ditt B-körkort är villkorat om du behöver glasögon eller linser – du måste ha dem på dig för att få köra. I det här fallet får du endast köra bilar som är automatväxlade.

Vilken typ av körkort gäller i Sverige?

  • Varianter – AM, A1, A2, A, B, BE, C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E, DE Körkort i Sverige delas in i ett antal klasser som anger vilken typ av fordon innehavaren får köra: AM, A1, A2, A, B, BE, C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E och DE. Ett svenskt körkort med enbart de lägre behörigheterna (AM, A1, A2, A, B, BE) gäller 10 år från utfärdandedatum.

Relaterade inlägg: