Hur brett får ett fordon vara utan att det blir krav på Varningsbil?

Innehållsförteckning

Hur brett får ett fordon vara utan att det blir krav på Varningsbil?

Hur brett får ett fordon vara utan att det blir krav på Varningsbil?

Vid transporter som samtidigt är bredare än 310 cm och längre än 30 m krävs två varningsbilar. Ett beslut om transportdispens är giltigt endast om transporten sker enligt förutsättningarna som anges i beslutet och att villkoren i beslutet följs.

Är trafikregler lagar?

Allmänna trafikregler beslutas av regering och bygger på internationella överenskommelser. De gäller överallt och tillkännages genom Svensk Författningssamling (SFS). Särskilda trafikregler som kallas för lokala trafikföreskrifter beslutas av varje kommun eller myndighet med stöd av trafikförordningen från regeringen.

Vad reglerar lagen om inrikes vägtransporter?

Lagens tillämpningsområde m.m. 1 § Denna lag är tillämplig på avtal om godsbefordran med fordon på väg mellan eller inom orter i Sverige, om avtalet avser befordran mot vederlag. Om avtal som är underkastat konventionen om fraktavtalet vid internationell godsbefordran på väg (CMR) gäller särskilda bestämmelser.

Vilken myndighet ansvarar för nya föreskrifter inom fordonsområdet?

Lag (2020:532). 3 § Den myndighet som regeringen utser är godkännandemyndighet.

Hur långt får ett fordonståg vara utan märkning?

Hur långt får ett fordon eller fordonståg som saknar låsningsfria bromsar maximalt vara? Eftersom villkoret med låsningsfria bromsar inte är uppfyllt, får längden maximalt vara 24,0 meter. Användbara länkar: Längd och bredd (Körkortonline.se)

Hur brett får ett fordon vara på allmän väg?

Tillåten bredd På gator och allmänna vägar får fordonsbredden inklusive last vara högst 260 cm. Lasten får skjuta ut högst 20 cm utanför fordonet. Om lasten är odelbar, till exempel en båt, får bredden vara upp till 310 cm, förutsatt att ekipaget är utmärkt enligt Transportstyrelsens föreskrifter 2010:141.

Relaterade inlägg: