Vad heter landet öster om Sverige?

Innehållsförteckning

Vad heter landet öster om Sverige?

Vad heter landet öster om Sverige?

Landet gränsar till Norge i väster, en mindre bit av Finland i nordost. Landet har också maritima gränser till Danmark i sydväst, större delen av Finland i öst, Estland, Lettland, Litauen i sydost, Polen, Tyskland samt Ryssland (Kaliningrad) i söder.

Vilken är Sveriges grannländer?

Landet gränsar till Norge i väster, Finland i nordost, samt Danmark i sydväst. De omgivande vattnen är Bottenviken och Bottenhavet, som utgör en del av Östersjön, samt i sydväst Skagerrak, Kattegatt och Öresund. Sverige utgör en del av det geografiska området Norden.

Vilket land ligger mitt emot Sverige?

Om du exempelvis gräver rakt nedåt från Stockholm, Köpenhamn eller Oslo så dyker du upp mitt i Stilla havet utanför Nya Zeeland. Nästan överallt i Europa skulle en tunnel genom jorden leda direkt ut i havet - förutom i Spanien, där du skulle hamna på toppen av Nya Zeeland.

Vilken del av Sverige ligger Stockholm?

Stockholm
Stockholm
Huvudstad · Residensstad
LandSverige
LandskapSödermanland, Uppland
LänStockholms län

Vilket land ligger söder om Norge?

Landet ligger i nordvästra Europa med kust mot Atlanten i väster och Norra Ishavet i norr. Landet gränsar till Sverige i öster och till Finland och Ryssland i nordöst.

Var är Svealand?

Svealand: Södermanland, Uppland, Västmanland, Närke, Värmland, och Dalarna. Norrland: Gästrikland, Hälsingland, Härjedalen, Jämtland, Medelpad, Ångermanland, Västerbotten, Norrbotten och Lappland Norrland är den största landsdelen i förhållande till ytan; 58%. Götaland och Svealand är ungefär lika stora sett till ytan.

Vad är på andra sidan jorden Sverige?

Med Google Maps-mashupen Antipodes Map får man reda på exakt plats på andra sidan jordklotet genom att välja sin egen plats i den övre av de två kartorna. Som syns på bilden här så så skulle vi i Sverige hamna mitt ute i havet med Antarktis eller Nya Zeeland som närmsta större landmassa.

Relaterade inlägg: