Vilka länder ligger bredvid Italien?

Innehållsförteckning

Vilka länder ligger bredvid Italien?

Vilka länder ligger bredvid Italien?

Genom alpmassiven förbinder en rad bergspass Italien med dess grannländer Frankrike, Schweiz och Österrike. I nordost har Italien en kort landgräns mot Slovenien. I väster omgärdas landet av Liguriska och Tyrrenska haven, i öster av Adriatiska havet och i söder har landet kust mot Joniska havet.

Vart bor det flest invånare i Italien?

Befolkning. Flest människor bor det på Poslätten och i och omkring norra Italiens största och viktigaste stad, Milano.

Hur ser Italien ut?

Italien sträcker sig från centrala Europa långt ut i Medelhavet, med de två stora öarna Sardinien och Sicilien som dess sydligaste punkter. Landet domineras av två bergskedjor: Alperna i norr och Apenninerna i söder. Mellan bergskedjorna ligger den bördiga Poslätten.

Vilket land ligger söder om Italien?

Italiens territorium täcker 301 338 km² och påverkas av ett tempererat säsongsklimat. Med 60,8 miljoner invånare är Italien det femte mest folkrika landet i Europa och det 23:e folkrikaste i världen. I norr gränsar landet till Schweiz och Österrike, i nordost till Slovenien, i nordväst till Frankrike.

Hur många bor det i Italien 2021?

Italiens territorium täcker 301 338 km² och påverkas av ett tempererat säsongsklimat. Med 60,8 miljoner invånare är Italien det femte mest folkrika landet i Europa och det 23:e folkrikaste i världen.

Vad tror man på i Italien?

Även icke-katolska samfund kan få statligt stöd om de registrerar sig. Omkring tre fjärdedelar av italienarna räknar sig som katoliker, men under de senaste årtiondena har italienarna blivit alltmer sekulariserade.

Relaterade inlägg: