Hur funkar klasserna i gymnasiet?

Innehållsförteckning

Hur funkar klasserna i gymnasiet?

Hur funkar klasserna i gymnasiet?

Betygen i kurserna svenska/svenska som andraspråk 1, engelska 5 och matematik 1 måste vara godkända, det vill säga betygsatta med lägst betyget E. Av de programgemensamma ämnena måste minst 400 poäng vara godkända. Gymnasiearbetet ska också vara godkänt för att du ska få ut en yrkesexamen.

Vilken svenska läser man på gymnasiet?

Fördelning av gymnasiegemensamma ämnen
ÄmneYrkesprogramHögskoleförberedande program
Svenska/Svenska som andraspråk100300
Engelska100200
Matematik100100-300
Idrott och hälsa100100

Vad är BF för linje på gymnasiet?

Det här programmet passar dig som är intresserad av pedagogik och vill arbeta med människor. Du lär dig att möta, assistera och stödja barn, ungdomar och vuxna i deras utveckling.

Kan man hamna i samma klass i gymnasiet?

Är det en stor skola med stora klasser är det större sannolikhet att det är två olika klasser redan från början. Om skolan däremot är liten och klasserna är mindre kan det vara möjligt att man läser de gymnasiegemensamma och programgemensamma ämnena tillsammans innan man separeras för kurserna inom inriktningarna.

Vad är skillnaden på gymnasiet och högskolan?

Ämnena i gymnasiet kan vara ganska breda och ta upp många olika saker, till exempel ”matematik” som lärde ut allt ifrån absolutbelopp till derivator. På universitetet är ämnena mer kompakta och har ett tydligt lärandemål.

Vilken matte läser man på gymnasiet?

Matematik 1 Bygger på grundskolans matematik. Matte 1a är för yrkesprogram, 1b för samhälle och ekonomi, 1c för natur- och teknikprogrammet.

Vilken spanska läser man på gymnasiet?

Spanska är vanligaste språket Steg 1 och 2 motsvarar de kurser som eleverna läser i grundskolan. Elever som läst tyska, franska eller spanska i grundskolan börjar i regel med steg 3 i gymnasieskolan om de fortsätter med samma språk.

Vad är HT för linje?

Det här programmet passar dig som är intresserad av service och bemötande, men också av människors olika traditioner, sociala och kulturella behov. Utbildningen passar dig som tycker om språk och resor samt vill ha ett arbete med mycket kundkontakt.

Relaterade inlägg: