Vad hette kungens farmor?

Innehållsförteckning

Vad hette kungens farmor?

Vad hette kungens farmor?

Prinsessan Margareta av Storbritannien och Irland (Margaret Victoria Augusta Charlotte Norah) föddes i januari 1882 på Bagshot Park, Surrey, England.

Vad heter kungens farfar?

Gustaf Adolf var son till Gustaf (V) och Viktoria av Baden och farfar till Carl XVI Gustaf. Han var Sveriges kronprins åren 1907–1950 och konung från den 29 oktober 1950 och fram till sin död 1973. Gustaf VI Adolf var den siste kungen med den traditionella kungabeteckningen Sveriges, Götes och Vendes konung.

Vem var kungens mamma?

Kungen är son till arvprins Gustaf Adolf och prinsessan Sibylla av Sachsen-Coburg-Gotha. Familjen var bosatt på Haga slott och Kungen har fyra äldre systrar, de så kallade Hagasessorna Margaretha, Birgitta, Désirée och Christina.

Vad hette vår förra kung?

Efter Birger jarls makttillträde är det två: Gustav II Adolf, som inledde den svenska stormaktstiden, och Karl XII, som avslutade den. Gustav II Adolf stupade vid Lützen 1632 och Karl XII vid Halden under det norska fälttåget 1718.

Vad hette vår kungs mamma?

Sibylla av Sachsen-Coburg-Gotha (Sibylla [ursprungligen Sibylle] Calma Marie Alice Bathildis Feodora), född 18 januari 1908 på Friedenstein i Gotha i Sachsen-Coburg-Gotha i Tyskland, död 28 november 1972 i Stockholm i Sverige, var mor till Sveriges nuvarande kung Carl XVI Gustaf.

Hur många släkt med Gustav Vasa?

I släkten förekommer drygt 33 000 olika släktnamn. Du som själv är ättling till Gustav Vasa är släkt med alla personer i bokverket, och det gäller även de många ättlingarna till hans syster Margareta liksom till alla deras förfäder.

Relaterade inlägg: