Är Lilla Gubben?

Innehållsförteckning

Är Lilla Gubben?

Är Lilla Gubben?

Lilla Gubben är Pippis häst. Hästen är vit med svarta prickar och står ofta på verandan till Villa Villekulla.

Vad är Lilla Gubben för ras?

Bunting, född 1961, död 1985?, var en svensk halvblodshäst med färgen skimmel, känd genom sin medverkan i Olle Hellboms filmatiseringar av Astrid Lindgrens Pippi Långstrump, där han spelade Pippis häst Lilla gubben.

Hur gammal blev lilla gubben?

Lilla Gubben - Bunting Bunting var egentligen helvit. När han kom tillbaka till ridskolan var han inte lika snäll som tidigare, utan hade blivit lite divig och därmed en sämre ridskolehäst. Bunting levde sina sista dagar vid ett stall i Vallentuna och blev nästan 25 år gammal.

Vad var Herr Nilsson för apa?

Herr Nilsson är Pippis apa, en markatta, som hon har fått av sin pappa. Han sitter ofta på Pippis axel. När Pippi Långstrump filmatiserades på 60-talet spelades herr Nilsson av en dödskalleapa som hade lånats in från en Stockholmsfamilj.

Hur hög är lilla gubben?

Pippi med Lilla Gubben är 17 cm hög och går att ställa på två håll – antingen lyfter Pippi sin häst eller så står hon på huvudet på Lilla Gubben. En lekfullhet helt i linje med Pippi Långstrump. Gjuten i chamotterad stengods i 1220-1230 grader av Keramikstudion i Gustavsberg.

Relaterade inlägg: