Vilket vin till vaktel?

Innehållsförteckning

Vilket vin till vaktel?

Vilket vin till vaktel?

Till vaktel passar det fint framför allt med relativt lätta, bäriga och friska röda viner. Pinot Noir är ett klassiskt val av druva. Föredrar du vitt vin, matchas vaktel bra av nyanserade och strukturerade viner med tillräckliga aromer och stram syra. Ta till exempel en Grüner Veltliner av den smaktypen.

Vilket vin till rökt kött?

Till lite mer lättrökt kött och kallskuret vill jag gärna ha något fräscht och lite lättare vin. Mousserande viner, roséviner, röda viner gjorda på pinot noir eller gamay från Bourgogne eller ett rött från Bardolini i Italien fungerar ofta bra. En bra Lambrusco är också ett spännande alternativ.

Vilket vin till vilt?

Vin till vilt Till de flesta vilträtter går det bra med röda från smaktyperna Kryddigt & Mustigt och Fruktigt & Smakrikt. Är det kött med kraftig viltsmak på tallriken, som älg eller hare, är även Stramt & Nyanserat aktuellt. Vita viner behöver vara fylliga med mycket smak och fatkaraktär.

Vilket vin passar till Älgfile?

Till älg väljer du med fördel en fyllig dryck. Vin som passar till älgkött är fylligt rödvin. Om köttet lämnas rött inuti, är det bäst att välja ett robust och kraftigt rödvin som har den struktur och de tanniner som behövs.

Relaterade inlägg: