Vad heter Lottas pappa i filmen?

Innehållsförteckning

Vad heter Lottas pappa i filmen?

Vad heter Lottas pappa i filmen?

Medverkande
Grete HavnesköldLotta
Martin AnderssonJonas
Beatrice Järåsmamma
Claes Malmbergpappa
Margreth Weiverstant Berg

Var finns Lotta på Bråkmakargatan?

Lotta och hennes familj lever i ett gult hus på Krukmakargatan, men barnens pappa säger att förr kanske det bodde krukmakare här, men nu bor här bara bråkmakare. Lotta växer upp i en borgerligt idyllisk småstadsmiljö på 50-talet.

Vad heter grisen i Lotta?

Andra som bor på Bråkmakargatan är Lottas pappa och mamma och hennes två syskon, Jonas och Mia-Maria (familjen heter Nyman i efternamn), granntanten Tant Berg och Lottas gosegris Bamsen.

Vad heter Tant Berg?

1992 blev Margreth Weivers känd som ”Tant Berg” i Astrid Lindgrens klassiker ”Lotta på Bråkmakargatan”. Tove Norström menar att rollen var som gjord för henne. – Det var så mycket den hon var. Det är jättefint att det är den relationen många har till henne.

Vad jobbar Lottas pappa med?

Lotta bor tillsammans med sin familj i ett gult hus på Bråkmakargatan. Familjen Nyman består av pappa, mamma, storebror Jonas, storasyster Mia-Maria och Lottas ständiga följeslagare gosedjuret Bamsen. Pappan jobbar på kontor och Jonas och Mia-Maria går i skolan. Hemma kvar i huset är Lotta och mamma om dagarna.

Vilka filmer är inspelade på Astrid Lindgrens Värld?

Du minns förstås filmerna om Emil, Madicken, barnen i Bullerbyn och Ronja Rövardotter.

Var spelade man in Emil i Lönneberga?

I Katthult, där filmerna om Emil spelades in i början av 70-talet. Har du vägarna förbi eller letar efter ett utflyktsmål? Kom och besök oss.

Vilka filmer är inspelade på Astrid Lindgrens värld?

Du minns förstås filmerna om Emil, Madicken, barnen i Bullerbyn och Ronja Rövardotter.

Relaterade inlägg: