Hur refererar man till läroplanen för grundskolan?

Innehållsförteckning

Hur refererar man till läroplanen för grundskolan?

Hur refererar man till läroplanen för grundskolan?

Väljer du att referera direkt till läroplanen så måste du hänvisa till hela titeln första gången du refererar (t. ex. Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet 2011), och därefter till förkortningen (t.

Vad heter läroplanen som styr grundskolan?

Lpfö 98 för förskolan. Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet, Lgr11. Läroplan för grundsärskolan, Lgrsä11. Läroplan för gymnasieskolan.

Vad är Lgr 11 och vilka kapitel Förutom kap 1 och 2 handlar om fritidshemmet?

Fritidshemmet följer läroplanens första och andra del: Skolans värdegrund och uppdrag, samt Övergripande mål och riktlinjer för utbildningen. Fritidshemmet har också en egen del: del 4 med syfte och centralt innehåll.

Hur refererar man till läroplanen enligt apa?

Första gången källan nämns skrivs hela namnet ut, med förkortningen i hakparentes alternativt parentes: … (Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet [Lgr11], 2019). EnligtLäroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet” (Lgr11, 2019) ska eleverna…

Är läroplanen ett styrdokument?

Skolan styrs av olika styrdokument, lagar och regler, till exempel Skollagen, förordningar, läroplanerna och kursplanerna. Dessa är bindande och ska följas. Därutöver omfattas skolans verksamhet även av till exempel arbetsmiljölagen och diskrimineringslagen.

Vad är läroplanen för grundskolan och fritidshemmet?

  • Läroplan för grundskolan samt för förskoleklassen och fritidshemmet Läroplanen innehåller fem delar: skolans värdegrund och uppdrag, övergripande mål och riktlinjer för utbildningen, förskoleklassen, fritidshemmet samt kursplaner som kompletteras med kunskapskrav.

När togs läroplanerna i bruk?

  • Från och med 1.8.2016 togs de nya läroplanerna för den grundläggande utbildningen i bruk i årskurserna 1–6 i hela landet. I de högre årskurserna införs läroplanerna stegvis: i årskurs 7 togs de i bruk 1.8.2017, i årskurs 8 läsåret 2018 och i årskurs 9 tas de i bruk läsåret 2019.

Vilken elev har rätt att utvecklas i skolan?

  • Varje elev har rätt att i skolan få utvecklas, känna växandets glädje och få erfara den tillfredsställelse som det ger att göra framsteg och övervinna svårigheter.

Relaterade inlägg: