Vad heter Malmös högsta torn?

Innehållsförteckning

Vad heter Malmös högsta torn?

Vad heter Malmös högsta torn?

Turning Torso stod klart 2005. Byggnaden är 190 meter hög, består av nio kuber med sammanlagt 54 våningar och har en vridning på 90° från marken till toppen. På de två översta våningarna finns toppmoderna möteslokaler. Tornet började byggas den 14 februari 2001 och avslutades den 1 november 2005.

Vad heter tornet i Malmö?

Turning Torso kom att ersätta Kockumskranen som blickfång i Malmö och som symbol för staden. I detaljplanen för Bo fanns möjligheten att bygga ett 25-våningshus på platsen för Turning Torso.

Vem har gjort Turning Torso i Malmö?

Santiago Calatrava är konstnär, skulptör och ingenjör. Han är verksam i Zürich, Paris, New York och Valencia. Han inspireras av naturliga rörelser hos djur och människor. Turning Torso föreställer en människokropp i en vändande rörelse.

Vem har ritat Nordens största hus?

TURNING TORSO, Malmö, 190 meter Turning Torso är idag Nordens högsta skyskrapa och invigdes den 27 augusti 2005. Byggnaden är ritad och konstruerad av arkitekten Santiago Calatrava och ägs av HSB Malmö. Byggnaden är 190,4 m hög och är i huvudsak ett bostadshus.

Vilket material är Turning Torso byggt av?

Turning Torso var vid färdigställandet Europas näst högsta bostadshus och världens första vridna skyskrapa....Turning Torso[redigera | redigera wikitext]
Turning Torso
ArkitektSantiago Calatrava
EntreprenörNCC
Byggnader i Malmö

När blev Turning Torso klar?

Den är designad av en spansk byggnadsingenjör, Santiago Calatrava, och stod klar för inflytt den 27 augusti 2005. I mars 2005 blev YIT klara med installationen av golvvärmesystem och yttre markkabel från DEVI. Projektöversikt: Ungefär 147 lägenheter utrustades med DEVIflex.

Relaterade inlägg: