Vad heter Introlåten till tunna blå linjen?

Innehållsförteckning

Vad heter Introlåten till tunna blå linjen?

Vad heter Introlåten till tunna blå linjen?

Bakom musiken står Södermalmsbon Irya Gmeyner, som nu gör solodebut under namnet April Snow. Tunna blå linjen, SVT-serien om Malmöpolisens vardag, har tagit Sverige med storm. Ungefär lika poppis har soundtracket blivit – introlåten Urban City har toppat Spotifys lista över Sveriges mest delade låtar.

Vem har gjort musiken i tunna blå linjen?

När dramaserien Tunna blå linjen om några poliser i Malmö visades på SVT tidigare i år blev det en riktig megasuccé. Tittarrekord på SVT Play, stort engagemang bland publiken och nu är säsong två inplanerad. Kompositörsduon Irya Gmeyner och Martin Hederos står bakom musiken till serien.

Vad heter artisten bakom låten en sekund som är soundtrack till tunna blå linjen?

Joy M'Batha har de senaste åren visat enorm bredd och kreativitet, inte minst i hur hon axlat musiken, konstutställningar och livespelningar som ingen annan. Med nya singel “En sekund” överraskar hon igen. Den här gången genom att sjunga på skånska och resultatet blir naknare och ärligare än vi hört JOY tidigare.

Vem skrev låten en sekund?

Joacim "Josias" Andersson har skrivit och producerat allt från filmmusik till rock- och dansmusik. Under åren har musiken mynnat ut i flera band, men det senaste lade han på hyllan för åtta år sedan. Sedan dess har han mest suttit hemma och skrivit låtar, som bara familjen fått höra.

Vem sjunger låten en sekund?

JOY både sjunger och skådespelar i nya hyllade SVT-serien "Tunna blå linjen". Vi hör henne på sann skånska i nya spåret "En sekund" och i sin roll i ett av seriens avsnitt. Det hela blev en stark och berörande upplevelse för JOY eller Joy M´Batha som hon också heter.

Relaterade inlägg: