Hur ser vegetationen ut i Indien?

Innehållsförteckning

Hur ser vegetationen ut i Indien?

Hur ser vegetationen ut i Indien?

Omkring 57 procent av marken används till jordbruk; resten är skog, öken, städer, betesmark eller ligger i träda. Klimatet är mycket varierande eftersom landet är så stort. Klimatet kan delas in i två zoner, en tempererad i norr och en tropisk i söder.

Kan indiska tala?

Ser man till vilka språk som talas i Indien i storleksordning ser listan dock något annorlunda ut: hindi, bengali, telugu, marathi, tamil, urdu, gujarati, kannada, malayalam, oriya, punjabi, assamese, bhili/bhilodi, santali, gondi, nepali, sindhi, konkani, dongri, Meitei (Manipuri), bodo och slutligen sanskrit.

Vilka Språkfamiljer finns i Indien?

De indoariska språken delar den indiska subkontinenten med tre andra språkfamiljer: de dravidiska språken (vars viktigaste företrädare är tamil, malayalam, telugu och kannada) som huvudsakligen är utbredda i södra Indien, den mindre gruppen mundaspråk (en gren av de austroasiatiska språken) i mellersta Indien och de ...

Hur stor del av Indiens befolkning är hinduer?

Hinduismen utövas framför allt i Indien och Nepal. På Sri Lanka är den största religionen bland tamilerna. 81 procent av Indiens invånare är hinduer (muslimerna utgör 11 procent, de övriga är kristna eller sikher, och buddhismen som en gång uppstod i Indien är på väg tillbaka).

Vilka länder ingår i Indien?

Indien begränsas i norr av Nepal och Tibet, det sistnämnda numera en provins i Kina, Bhutan, i väster av Pakistan, och i öster av Bangladesh och Myanmar. Söder om Indien ligger östaten Sri Lanka. Ögrupperna Andamanerna och Nicobarerna och Lakshadweep, belägna i Indiska Oceanen ingår i Indien.

Hur ser naturen i Indien?

Indiens Natur (indisk flora) Från Goa till den sydligaste spetsen växer mangroveträd och tropisk regnskog; palmer, bananväxter, bambu och fikusar. Söderut, men på lite högre höjd, odlar man kryddor så som kardemumma och ingefära. I torrare områden i nordväst förekommer gles lövfällande skog och savann och öken.

Vad kallas folk som bor i Indien?

Landet har en låg medelålder och mer än halva landet befolkning är under 25 års ålder. 2011 var 79,8 % av invånarna hinduer och 14,2 % muslimer. I Indien finns världens folkrikaste delstat, Uttar Pradesh, med 200 miljoner invånare.

Hur många pratar engelska i Indien?

40 miljoner indier har engelska som modersmål. Bara dessa knappt fyra procent av den miljardstora befolkningen gör Indien till det tredje största engelsktalande landet i världen. Bara USA och Storbritannien ligger före, där 250 miljoner respektive 60 miljoner har engelskan som förstaspråk.

Hur många pratar hindi i Indien?

hindi, hindī, nyindoariskt språk (se indoariska språk) som jämte engelska är Indiens nationalspråk och talas av drygt 313 miljoner (2009). Genom invandring har det blivit ett viktigt språk även i Sydafrika och Mauritius samt i t.

Relaterade inlägg: