Varför luktar underliv fisk?

Innehållsförteckning

Varför luktar underliv fisk?

Varför luktar underliv fisk?

Bakteriell vaginos (BV) – Det är ett tillstånd där det råder obalans i den vaginala bakteriefloran, förklarar Elisabeth. Det första symptomet är ofta en fiskliknande lukt som kan leda till en skummig, grå eller grön flytning. Du kanske också upplever klåda och svullnad.

När mensen luktar illa?

De flesta som får bakteriell vaginos får flytningar som luktar mycket illa. Det luktar ofta mer när du har mens och efter slidsamlag. Det brukar lukta illa även om du nyligen har tvättat snippan. Flytningarna är ofta tunna och gråvita om du har bakteriell vaginos.

Vad ska man göra för att lukta gott i underlivet?

Dela den här artikeln

  1. Ananas. Kan ge både god lukt och smak. ...
  2. Vatten. Det kanske inte är så jätteroligt – men mycket vatten kan neutralisera odörer, det vill säga neutralisera smaken.
  3. Lakrits. Lakrits är inte bara gott. ...
  4. Tranbär. ...
  5. Yoghurt. ...
  6. Andra frukter.
BE

Hur ska flytningar lukta?

Hur ska flytningen från slidan vara? Flytningar är en vitaktig eller genomskinlig slemmig vätska som kommer från slidan. Flytningarna förändras vid kontakt med luften och får då en ljusgul till brunaktig färg. Flytningar brukar lukta lite syrligt, ungefär som filmjölk.

Hur luktar foster vatten?

Fostervattnet har ingen färg men är lite grumligt. Det har en lukt som påminner om hav och tång. Fostret kan uppfatta ljus och mörker, natt och dag.

Hur luktar svamp?

Svamp i underlivet ger ingen särskild lukt. Om det luktar illa från vaginan kan du ha drabbats av bakteriell vaginos. Det är en obalans mellan bakterierna inne i vaginan och vanligt att man får samtidigt som svamp. Bakteriell vaginos behandlas med antibiotika.

Hur smakar man gott i underlivet?

Hur slidsekret smakar finns det nog en mängd olika svar på beroende på vem man frågar. Men slidsekret smakar ofta lite syrligt sött, men även detta kan variera.

Hur blir man av med svamp i underlivet?

Hormonerna i kroppen påverkar slemhinnorna och därmed immunförsvaret i underlivet. Därför är det vanligt att en svampinfektion strax före mens eller under en graviditet. Ibland kan svamp komma av att något har skavt mot slidan eller blygdläpparna, till exempel om du har cyklat mycket eller haft mycket slidsex.

Kan klamydia ge illaluktande flytningar?

Sexuellt överförbara sjukdomar kan ge sveda, klåda och flytningar, exempelvis klamydia, gonorré eller mykoplasma. Illaluktande flytningar kan i ovanliga fall vara tecken på allvarligare sjukdomar. Då brukar det även finnas andra symptom, som menstruationsrubbningar, magsmärtor eller påverkat allmäntillstånd.

Kan vattnet gå lite i taget?

Om det kommer bara lite vatten, är det oftast fråga om så kallad hög vattenavgång, det vill säga att hålet i hinnorna sitter högt uppe i livmodern. Om hålet finns i nedre delen av livmodern, kommer det ut mer fostervatten på grund av trycket. Då är risken större för att förlossningen ska sätta igång.

Relaterade inlägg: