Hur långt får ett Hoppspö vara?

Innehållsförteckning

Hur långt får ett Hoppspö vara?

Hur långt får ett Hoppspö vara?

Ett allroundspö är ett spö som kan användas till de flesta tillfällen. Det är runt 70 cm långt och kan användas för att ge en tydlighet i skänkeln. Ett hoppspö bör vara under 50 cm i längd. Det beror inte minst på att det är den maximala längden som ett hoppspö får ha under tävling.

Hur långt spö får man ha på hopptävling?

Vid hopptävling får ditt spö inte vara längre än 75 cm. På ponny får eventuella sporrar vara högst 15 mm och ska vara runda. Sporrar får inte bäras så att de pekar uppåt.

Får man tävla med Micklem träns?

Rambo Micklem Multibridle. Ergonomiskt bettlöst träns eller med bett, godkänt för tävling. Det ultimata tränset. Utformat för hästens välbefinnande, inga tryck på känsliga nervbanor eller hästens framträdande molartänder i ovankäken.

Får man tävla dressyr med lindor?

På prisutdelningen och ärevarvet är det godkänt att hästen bär boots, lindor och eller benskydd.

Hur många tävlingsklasser får en ryttare delta i per dag dressyr?

Ryttare upp till 12 år får max rida fyra tävlingsstarter på en dag och reglerna kring bakbenskydd på tävling förändras. Det är några av de nyheter som presenteras i den nya versionen av tävlingsreglementet som börjar gälla den 1 januari 2021.

Hur många starter får en häst göra per dag?

Antal starter/dag 3.1. Häst får starta högst två gånger per dag i hoppning. Hästen får starta sina två starter i samma klass med olika ryttare till och med 1,15/Lätt B + 5 centimeter i hoppning på lokal nivå och lägre. Vid start i klass med bedömning A:Clear round räknas en eventuell omstart inte som en andra start.

Hur lång får en distansritt maximalt vara?

En sträcka bör inte vara kortare än 20 km och får inte vara kortare än 16 km. Den sista sträckan får inte vara den längsta. Vid en distansritt där den totala ridsträckan är längre än 30 km måste den delas i minst två delsträckor med en obligatorisk veteri- närgrind inlagd mellan sträckorna.

Relaterade inlägg: