Vad händer om man tar sönder en Skoldator?

Innehållsförteckning

Vad händer om man tar sönder en Skoldator?

Vad händer om man tar sönder en Skoldator?

Har en elev varit vårdslös och haft sönder en dator kan eleven och vårdnadshavarna bli ersättningsskyldiga i enlighet med skadeståndslagen. Det blir då ett civilrättsligt ärende som inte har att göra med skollagen.

Hur mycket kostar det att ersätta en Skoldator?

Den kostnaden brukar hamna på cirka 1500 kronor.

Vad kostar en Skoldator?

Specifikation. Kolla mer på datorns specifikationer än dess märke. Är du ute efter "billigast möjliga", som en dator under 3 000 kronor i praktiken är kan du inte vara allt för petig. Men ställs du inför ett par val, gå på de med störst mängd RAM-minne och/eller SSD-lagring då de två tveklöst påverkar upplevelsen mest.

Hur mycket får skolan kosta?

Skolan ska som huvudregel vara fri från avgifter, men det finns undantag. Till exempel får det förekomma enstaka inslag som medför en obetydlig kostnad för eleverna. Här kan du läsa om vad som gäller kring avgifter i förskola, skola och vuxenutbildning.

Vad ska man göra om man har tappat bort sin skoldator?

I skolan måste du låsa in din lånedator i ett skåp, låda eller liknande när du inte bär med dig den. Skulle datorn bli stulen ur det låsta utrymmet som någon har brutit sig in i kan du få ersättning från flera försäkringsbolag.

Kan man spåra Skoldator?

Stölderna av skoldatorer i Kungälvs har ökat dramatiskt de senaste åren, men trots att datorerna kan spåras har polisen inte resurser att lösa brotten. Kungälvs kommun har anslutit sig till ett system som gör att en stulen dator kan spåras och polisen kan få besked om precis var den är.

Hur mycket kostar det att fixa en dator?

Vi felsöker din dator, Mac eller PC till ett fast pris på 395 kr. Enklare åtgärder ingår i priset. Du kan när som helst lämna in datorn och vi betar av datorer i turordning.

Kan man köpa Skoldator?

Elever som fick skoldatorer 20 kunde köpa loss datorn när de slutade skolan tre år senare. Men 2011 ändrade kommunen i kontraktet. Nu står det inte längre att elever skaköpa datorn, bara att möjligheten ”kan” erbjudas.

Vad kostar det att gå i skolan?

Vad kostar skolan totalt sett under ett år? Enligt SCB:s statistik var kommunernas kostnader för skolan och annan pedagogisk verksamhet sammanlagt knappt 304 miljarder år 2019. Förskolan kostade cirka 81 miljarder, grundskolan inklusive förskoleklass 135 miljarder och fritidshem 20 miljarder.

Relaterade inlägg: