Är elefanter utrotade?

Innehållsförteckning

Är elefanter utrotade?

Är elefanter utrotade?

En gång i tiden fanns elefanter i miljontal över hela Afrika och Asien. Under 1900-talet minskade de kraftigt i antal, främst till följd av den massiva handeln med elfenben. Man räknar med att den afrikanska elefanten har minskat med 96% de senaste 100 åren. Fortfarande idag dödas 55 elefanter varje dag i tjuvjakt.

När elefanter dör?

Gråter, leker och skrattar Om de inte träffats på länge så viftar de med öronen och utstöter särskilda välkomstljud när de ses. Och när en elefant i hjorden dör sörjer de andra elefanterna i flera dagar. De visar sin sorg bland annat genom att samlas i stillhet runt den döda elefanten.

Vad är elefanten rädd för?

Där står bland annat att elefanter inte tål möss och råttor och inte heller rör foder, som dessa djur varit nära. ... Vissa säger att elefanterna är rädda för att mössen skall klättra upp i deras snabel när de sover, men då elefanterna kan stå upp och sova, ligger det inget i detta.

Vad använder elefanten betarna till?

Elefanter använder bland annat sina betar till gräva upp träd och grenar och för självförsvar.

Hur många elefanter finns i Sverige?

Elefanterna har minskat dramatiskt i antal på grund av jakten på elfenben – från uppskattningsvis 10 miljoner i början av 1900-talet till 1,3–1,5 miljoner på 1970-talet och cirka 400 000 i dag (415 000 enligt senaste stora officiella räkningen). Fortfarande mister 55 elefanter varje dag livet i tjuvjakt.

Vad är elefanter bra för?

Vissa trädarter har stora frukter och frön som få andra djur kan äta. Utan elefanter blir de inte bortburna från moderplantan till områden där de lättare gror. Några av dessa frukter har även väldigt tjocka skal som andra djur och fåglar inte kan bryta upp. Istället blir andra djur allt viktigare för växterna.

Vad kan elefanter äta?

Elefanter är växtätare och konsumerar vanligen mellan 1 kg växtmaterial per dag, sällan upp till 225 kg. Deras föda består av gräs, löv, frukter och små grenar och kvistar. Snabeln används för att slita av gräs och kvistar. Elefantens betar kan användas för att skala bark av träden för att äta.

Relaterade inlägg: