Vad händer om man missar en faktura?

Innehållsförteckning

Vad händer om man missar en faktura?

Vad händer om man missar en faktura?

Har du svårt att betala fakturan på utsatt tid, ring företaget och hör om det går att förlänga tiden, eller om du kan delbetala av skulden. Om du inte betalar påminnelsen i tid är det vanligt att din skuld skickas vidare till ett inkassoföretag, som tar över skulden från företaget du är skyldig pengar.

Vad händer om man inte betalar klarna i tid?

Saknar vi din betalning tillkommer en förseningsavgift. Skulle du ha ett delbetalningskonto och missar att betala flera månader i rad får du ett brev med information om hur mycket du behöver betala in för att kunna fortsätta delbetala. Som ett sista steg kan fakturan gå vidare för inkassoåtgärder.

Hur länge kan man vänta med att skicka en faktura?

Om du har beställt varan som privatperson har företaget rätt att kräva betalning i upp till tre år efter att varan har levererats till dig. När en privatperson köper något av ett företag blir skulden preskriberad efter tre år. Att en skuld preskriberas innebär att det inte längre går att kräva betalning för den.

Måste man få påminnelse innan inkasso?

Om du inte betalar ett krav så kan du betala flera olika avgifter för att du är sen med betalning. ... Betalningsmottagaren behöver inte först skicka en påminnelse utan kan direkt gå till inkasso och du kan då betala för att inkassobolaget skickar ett inkassokrav till dig.

Relaterade inlägg: