Har en fråga till polisen?

Innehållsförteckning

Har en fråga till polisen?

Har en fråga till polisen?

Telefonnumret till polisen i icke akuta ärenden är 114 14. Icke akuta ärenden kan till exempel vara anmälan eller tips om brott, upplysningar om passfrågor, tillståndsfrågor, adresser och öppettider eller för att komma i kontakt med växeln eller en person som arbetar inom polisen.

Vem svarar på 114 14?

Vid pågående eller akuta brott ska du alltid ringa 112 för att larma polisen. De som svarar på 114 14 pratar svenska eller engelska.

Kan man smsa 114 14?

Ring 114 14 eller tipsa via webben För tips som inte gäller pågående brott, eller en akut situation, kan du ringa 114 14 eller tipsa via webben. Vi tar helst emot ditt tips via telefon. Ring 114 14. Du kommer till ett talsvar.

Varför ringer polisen?

Om du blir kallad till förhör får du får kallelse till via brev, telefon eller sms. Om du som misstänkt är svår att nå eller om kallelsen har gått ut två gånger till dig utan att du har hört av dig, kan du bli hämtad av poliser.

Vilket nummer går till polisen?

Ring alltid 112 vid pågående brott. Ring 114 14 om du vill komma i kontakt med polisen, exempelvis för att lämna tips eller anmäla brott som inte kan anmälas via e-tjänst.

Kan man chatta med polisen?

Ditt tips hjälper polisen att förebygga och bekämpa brott. Har du möjlighet vill vi gärna att du ringer men du kan också använda webbformuläret här på sidan. Ring och tipsa på 114 14.

Hur vet man om det är polisen som ringer?

Om personen säger sig vara polis kontakta 114 14 för att komma till växeln och där be att få ta reda på om det är en polis. Är det personal från någon annan myndighet eller företag ringer du deras växel. Be dem kontrollringa personens mobiltelefon för att bekräfta att det är rätt person som besöker dig.

Relaterade inlägg: