Får inte lön av arbetsgivaren?

Innehållsförteckning

Får inte lön av arbetsgivaren?

Får inte lön av arbetsgivaren?

Om din arbetsgivare inte har pengar att betala din lön gäller det att agera snabbt. ... Oavsett ska man som anställd snabbt kontakta sin arbetsgivare för att veta orsaken till att lönen inte kommit. Om det inte handlar om administrativt strul bör man kontakta Unionen för att hjälp att driva in lönen.

Hur länge ska man vänta på lönen?

– Du ska inte vänta för länge på att få lön. Efter en vecka bör du ta fram anställningsavtal och de senaste lönespecifikationerna och kontakta Unionens rådgivning. Och vad händer efter att jag kontaktat facket?

Har inte fått rätt lön?

Om du inte får din lön från din arbetsgivare, ska du agera direkt. Dröjer du med att sammanställa ett underlag för att driva in lönefordran riskerar du att gå miste om ersättning som du har rätt till. Du kan ta hjälp av Ledarna för att driva in din lönefordran, det är en tjänst som ingår i ditt medlemskap.

När kommer lönen i juli 2021?

Din lön betalas ut den 25:e varje månad, med undantag för vissa dagar som du ser i tabellen. Om den 25:e är en lördag får du lön på fredagen, om det är en söndag får du lön på måndagen efteråt.

Relaterade inlägg: