Hur drar man ut en fästing på hund?

Innehållsförteckning

Hur drar man ut en fästing på hund?

Hur drar man ut en fästing på hund?

Så här tar du bort fästingar från ditt djur: Använd helst en fästingplockare. En del använder hellre fingrarna, och andra pincett. Med pincett finns en risk att krossa fästingen om man är oförsiktig. Ta tag om fästingen nära huden och dra rakt ut.

Hur tar du bort fästingen på din hund?

  • Så tar du bort fästingen på din hund 1 Använd gärna en pincett eller en fästingborttagare. 2 Ta tag om fästingen så nära huden som möjligt och dra rakt ut. Försök att se till att hela fästingen följer med. 3 Efter några dagar kan en liten inflammation vid bettstället uppstå. Då kan det klia och bli rött i ett par dagar.

Kan en hund bli sjuk till följd av ett fästingbett?

  • Risken är liten att en hund blir sjuk till följd av ett fästingbett, men om det skulle hända kan sjukdomen bli besvärlig och någon gång allvarlig.

Vilka sjukdomar kan din hund få?

  • De sjukdomar din hund kan få är främst borrelios och en infektion som heter anaplasmos. TBE är väldigt ovanligt bland hundar. Anaplasma. Anaplasma (Granulocytär Anaplasmos) är en bakteriell infektion med symtom som feber, trötthet, hängighet, dålig aptit och tar tecken på smärta, ...

Relaterade inlägg: