Vad händer om en katt blir biten av en huggorm?

Innehållsförteckning

Vad händer om en katt blir biten av en huggorm?

Vad händer om en katt blir biten av en huggorm?

Symtom på ormbett hos katt Ibland ser man två små prickar i huden efter ormens tänder. Svullnaden kan öka under de närmaste dagarna för att därefter avklinga. Blodcirkulationen kan försämras efter ett huggormsbett. Kräkning och diarré är relativt vanliga symtom efter måttlig till kraftig giftöverföring.

Hur ser ett huggormsbett ut på en katt?

Ett ormbett är mycket smärtsamt och oftast uppvisar det ormbettsbitna djuret symtom på smärta och ett påverkat allmäntillstånd. Ibland syns bettet som två små hål eller prickar bredvid varandra i huden. Eftersom huggormsgift kan orsaka mycket allvarliga skador bör varje ormbiten katt uppsöka veterinär.

Kan getingar sticka katter?

De som vanligen orsakar besvär är bin, getingar, humlor, myror och jordgetingar. Som regel kan sägas att ju fler stick, desto större risk för allmänna reaktioner. Katter kan precis som människor dessutom vara överkänsliga och reagera kraftigt på bara ett enda stick.

Kan huggormar döda katter?

Huggormsbett är farligt för katter Men i svårare fall kan skador uppstå på kroppens organ. Katten kan drabbas av lever- och njurskada samt blodbrist. Allt detta går oftast över med lämplig medicinering och vila. I de allvarligare fallen får katten kraftiga lever- och njurskador och även hjärtat kan påverkas.

Hur farligt är Kattbett?

Hundbett och kattbett kan orsaka infektioner. Du som blir biten av en katt eller hund behöver därför rengöra såret noga så att det inte blir infekterat. Du kan själv sköta om ett litet sår eller en rispa. Men du ska kontakta vården med en gång om du har fått ett djupt bett.

Relaterade inlägg: