Vad menas med bakom lod?

Innehållsförteckning

Vad menas med bakom lod?

Vad menas med bakom lod?

Det är en vanlig syn att se hästar ridas med huvudet bakom lodplanet, trots att det strider mot FEI:s reglemente. I en tysk studie kunde forskare se att nästan 90 procent av hästarna reds med nosen bakom lod under uppvärmningen till dressyrtävling.

Hur du får din häst att gå i form?

Det gäller att sätta lite fart på det där lite maskande bakbenet och det att jobba lika bra som det andra för att kunna hamna i balans. Man kan dra liknelsen vid en bil där det ena bakhjulet går lite snabbare än det andra – en sådan bil kommer alltid dra lite snett och inte kunna hitta någon balans.

Hur bär hästen ryttaren?

För viktgräns är som med det mesta, något som påverkas av många faktorer. En viktig faktor är just ryttarens balans och symmetri. En rutinerad ryttare med god balans blir lättare för hästen att bära än en ovan med bristfällig balans, vid motsvarande vikt.

Vad menas med Lösgjordhet?

Att hästen är lösgjord betyder att den är fysiskt och psykiskt avspänd – hästen är alltså fri från spänningar. En lösgjord häst är varm i sina muskler, leder och senor. Den arbetar ”bakifrån och fram”, som innebär att rörelsen kommer från bakbenen och genom ryggen.

Vad är frustar?

Frusta betyder ungefär detsamma som fnysa.

Hur får man igång hästens bakben?

Gymnastikhoppning är ett jättebra verktyg för att stärka hästens bakben. Dessutom är det mjukgörande för hästen, ekipaget får träna på att rida an hinder utan att slita på hästen genom att hoppa högt och ryttaren får ett jättebra tillfälle att träna på sin sits.

Är jag for tung för min häst?

Det finns inget enkelt svar på frågan ”när är jag för tung för min häst”, eftersom svaret är individuellt. Ryttaren är för tung för sin häst när hästen tar skada av ridningen som effekt av ryttarens vikt. Till exempel genom en fel-eller överbelastning i ryggen.

Relaterade inlägg: