Kan man sträcka handen?

Innehållsförteckning

Kan man sträcka handen?

Kan man sträcka handen?

Senorna i handens fingrar är kopplade till muskler i underarmen som låter dig sträcka och böja på fingrarna. Sträcksenorna sitter på ovansidan (dorsalt) av handen och underarmen och fäster vid fingerlederna. Sträcksenorna har ett utsatt läge strax under huden.

Kan man sträcka fingret?

Senorna i fingrarna är kopplade till muskler i underarmen som gör att man kan sträcka och böja på dem. Sträcksenorna är placerade på ovansidan av handen och underarmen och har sitt fäste vid fingerlederna. De ligger nära huden vilket gör att de är känsliga för trauma.

Varför har man ont i handen?

När du får ont i handen handlar det i många fall om överansträngning. Kanske har du burit något tungt eller gjort rörelser du vanligtvis inte gör. Oftast går smärtan över av sig själv. Det finns dock tillfällen när du bör söka vård för att utreda om smärtan beror på något som bör åtgärdas.

Kan man få träningsvärk i händerna?

Värk i händer är ett vanligt problem och behöver inte bero på någon allvarlig sjukdom. Det kan orsakas av att du har utfört rörelser du inte är van vid eller överansträngning. Besvären brukar gå över av sig självt med vila och avlastning. Ibland kan det behövas fysioterapi eller receptfri smärtstillande behandling.

Kan ej böja fingrar?

Det uppstår när ett fingers böjsenor fastnar i senskidan och orsakar låsningar och knäppningar. Det drabbade fingret fastnar i ett böjt eller sträckt läge. En förträngning har uppstått i senskidan som gör att senan inte kan glida fritt. Sker låsningen upprepade gånger ökar irritation och svullnad i senan.

Relaterade inlägg: