Är Resorb farligt för hundar?

Innehållsförteckning

Är Resorb farligt för hundar?

Är Resorb farligt för hundar?

Ge bara vätskeersättning om hunden mår bra och inte är så påverkad, eller på veterinärs inrådan. Om den är väldigt trött, vinglar och kräks så fort den får i sig små mängder vätska ska den undersökas hos fysisk veterinär för att få rätt vård.

Är druvsocker farligt för hundar?

Veterinären svarar Hej Katarina! Dextrosol är ju druvsocker, dvs ren energi. Det är en typ av socker som upptas väldigt snabbt av kroppen, vilket är orsaken till att man ger det till diabetiker som fått insulinkänning. Om din hund är frisk borde det inte göra något att hon snott till sig dessa.

Hur ser man att en hund har vätskebrist?

Det ena är att nypa tag om ett skinnveck på hundens huvud och släppa. Om det tar mer än ett par sekunder att släta ut sig kan det tyda på vätskebrist. Det andra är att känna på tandköttet. En uttorkad hund har klibbigt tandkött istället för glatt.

Vad ska man ge en hund som har diarre?

Skonkost finns att köpa färdig (både som torr- och våtfoder) på veterinärkliniker och på vetapotek.se. För att laga egen skonkost rekommenderas kokt vit fisk/kyckling samt välkokt vitt ris. Koka upp dessa med riklig mängd vatten och ge 1/3 av fisk/kyckling och 2/3 ris.

Relaterade inlägg: