Vad händer om man inte gör APL?

Innehållsförteckning

Vad händer om man inte gör APL?

Vad händer om man inte gör APL?

Om man inte deltar i APL riskerar man att bli av med studiebidraget från CSN och man kan också bli utskriven från sin gymnasieskola. Du blir ju också av med poängen för kursen du skippar. För att få examen måste du ha klarat minst: Godkänt i 2250 poäng av de 2500 poäng som ett gymnasieprogram består av.

Kan man skippa gymnasiet?

ingen slås ut ur gymnasiet. eleven kan starta i gymnasiet tidigare. eleven kan själv skapa sin studiegång. eleven kan själv välja grad av behörighet när som helst.

Vad kan man göra om man hoppar av gymnasiet?

Om man hoppar av så ligger det på ens vårdnadshavare att försörja en och att få ett jobb som 16 åring är inte lätt. Är man för sjuk (psykiskt eller fysiskt) för att vara i skolan ska man sjukskriva sig. Du ska då anmäla din sjukdom till skolan och oftast visa läkarintyg för att få sjukfrånvaron godkänd.

Kan man jobba istället för gymnasiet?

Man behöver inte gå i gymnasieskolan, men det är svårare att få jobb om man inte gjort det. Om du hellre vill söka arbete så kan du göra det, då är det är bra att skriva in sig på Arbetsförmedlingen. Man kan läsa på gymnasienivå även på folkhögskola som är en annan skolform, se nästa fråga.

Vem kan söka till gymnasiet?

Den som har slutat grundskolan eller motsvarande utbildning får börja i gymnasieskolan senast vårterminen det år då hen fyller 20 år. Här kan du läsa om regelverket kring antagning till gymnasieskolan.

Hur länge kan man läsa på gymnasiet?

Hur gammal får man vara och fortfarande i gymnasieskolan? En elev som har börjat läsa på ett nationellt program har rätt att fullfölja sin utbildning. Det innebär att en elev kan fullfölja sin utbildning efter denna fyllt 20 år.

Relaterade inlägg: