Vad händer när man röker när man är gravid?

Innehållsförteckning

Vad händer när man röker när man är gravid?

Vad händer när man röker när man är gravid?

Förutom att fostret kan växa dåligt är det också större risk för andra komplikationer om du använder tobak när du är gravid: Förlossningen kan starta för tidigt. Moderkakan kan lossna för tidigt. Du har en ökad risk för att få missfall eller att fostret dör i magen.

Kan man röka när man äter p piller?

Som rökare har du en ökad risk att få bland annat blodpropp. Eftersom p-piller också ger en liten ökad risk för blodpropp är det inte bra att röka och äta p-piller. Risken för blodpropp ökar ju äldre du blir och är du över 35 år så får du inte p-piller utskrivet om du röker.

Är det farligt att dricka alkohol innan man vet att man är gravid?

Alkohol passerar över till fostret via moderkakan, som börjar bildas innan man kanske ens vet att man är gravid. Förutom att inte dricka alkohol under graviditeten är det alltså bra att sluta dricka alkohol redan när man misstänker att man kan vara gravid, säger Vendela Roos, toxikolog på Livsmedelsverket.

Hur mycket alkohol kan man dricka när man är gravid?

Måttliga mängder alkoholfri dryck går bra – Öl, vin och cider med upp till 0,5 volymprocent alkohol går bra att dricka i måttliga mängder, upp till en liter per vecka.

Kan gravida snusa Onico?

Onico är ett snus utan tobak och nikotin. Onico nikotinfritt går bra att använda som gravid och vid amning.

Relaterade inlägg: