Hur räddar man en Harunge?

Innehållsförteckning

Hur räddar man en Harunge?

Hur räddar man en Harunge?

Har en harunge här hemma som jag tagit hand om i ca tre veckor. Har gett den mjölkersättning och morotspure i det. Den väger 300 gram i nuläget. Enligt djurensö.se ska den börja äta gräs och grönt i denna ålder.

Vad ger man en Harunge?

Generellt när du hittar en djurunge är den inte övergiven. Harungar är oftast inte övergivna, mamman kommer och ger mjölk, men ger sig sedan iväg för att inte dra dit andra djur, säger Didrik Vanhoenacker.

Vad gör du om du hittar en ensam Harunge i skogen?

Enligt Leyser-Kopra är det bara i undantagsfall som den ensamma ungen behöver hjälp, till exempell ifall det finns döda ungar eller ungar i dåligt skick i närheten eller om ungen hotas av ett rovdjur. Ifall harungen håller till på ett besvärligt ställe, till exempel intill ett bilhjul, kan man flytta den.

Hur hittar Harmamman sina ungar?

Om harpalten påträffas till exempel på en gata intill en trottoarkant eller på en parkeringsplats så flytta den till ett buskage eller annan trygg plats där harmamman kan finna den när det skymmer. Avståndet mellan fyndplats och trygghet bör inte överstiga 10 – 12 meter.

Hur flyttar haren sina ungar?

Ungarna diar en-två gånger per/dygn. Harmamman flyttar sina ungar i gryning och skymning då det är lugnt och stilla ute. Lämna alltså alltid en harpalt som ligger och trycker i skydd av en buske eller högt gräs.

Relaterade inlägg: