Hur lång tid tar det att sluta med kaffe?

Innehållsförteckning

Hur lång tid tar det att sluta med kaffe?

Hur lång tid tar det att sluta med kaffe?

Drick samma mängd i några dygn. Därefter minskar du mängden ytterligare, och så vidare. Du kan också minska ditt kaffedrickande genom att sluta helt, men då kan du få de symtom på abstinens som du beskriver. Symtomen på abstinens brukar vara kvar i ungefär fem dagar, sedan försvinner de.

Varför blir man beroende av kaffe?

Koffein har dock inte bara positiva effekter. Vid ett riktigt högt intag blir de negativa effekterna allt flera och mer märkbara. Och koffein kan faktiskt kallas för en drog, eftersom det som typiska droger stimulerar nervsystemet, skapar beroende och kan leda till besvär med abstinens.

Vilket är det stimulerande ämnet i kaffe?

Kaffe innehåller naturligt det milt stimulerande ämnet koffein som gör oss piggare. Koffein är inte beroendeframkallande på samma sätt som t ex nikotin även om en del människor som är vana vid att dricka kaffe och plötsligt slutar kan drabbas av tillfällig huvudvärk.

Kan man bli skakig av kaffe?

Koffein kan ha negativa effekter på kroppen, till exempel sömnlöshet, ångest, irritation, depression, känna sig skakig, snabb hjärtfrekvens eller förhöjt blodtryck, illamående, huvudvärk eller magproblem. Om du har sådana symtom bör fundera på att minska ditt intag av koffein. Du kan också bli beroende av koffein.

Relaterade inlägg: