I vilken mat finns aluminium?

Innehållsförteckning

I vilken mat finns aluminium?

I vilken mat finns aluminium?

Aluminium finns även i majs, gul ost, salt, örter, kryddor och te, och det får en särskilt aggressiv process om maten har hög surhet med citron och tomatjuice än i det som innehåller alkohol eller salt.

Vad kan man göra av aluminium?

Aluminium är ett allsidigt material som används inom många områden – allt från folie och ölburkar till bilar, båtar och flygplan. Aluminiums användningsområden sträcker sig från små, enkla husgeråd till stora, kraftigt belastade konstruktioner.

Är Aluminiumsalter farligt?

– Det har utretts både kopplingar mellan aluminiumsalter i antiperspiranter och alzheimer och bröstcancer – och det finns ingen evidens, inget samband. Det är inte farligt att använda en deodorant med aluminiumsalt. Både deodoranter och antiperspiranter är till för att minska svettlukt, men på lite olika sätt.

Är det farligt att grilla med folie?

Om denna typ av mat kommer i kontakt med aluminiumfolie kan folien synbart missfärgas, och aluminium kan även släppa från folien. Som ett resultat kan mer aluminium än vanligt överföras till maten. Trots att aluminium förekommer naturligt i många livsmedel, kan ett för stort intag av metallen vara ohälsosamt.

Hur får man i sig aluminium?

Maten står för en stor del av det aluminium vi får i oss. Om du regelbundet äter sura livsmedel, som tillagats eller förvarats i kärl av aluminium utan beläggning, kan du i dig mer. Sådana sura livsmedel är till exempel bär, frukt, rabarber och tomat.

Relaterade inlägg: