Vill skära mig igen?

Innehållsförteckning

Vill skära mig igen?

Vill skära mig igen?

Då, om dina föräldrar vet hur du har det, kan ni tillsammans ringa till BUP och höra vilken hjälp ni kan få där. Kanske blir det så när du börjar prata och berätta för andra om hur du har det. När du inte längre tänker att du måste hålla allt för dig själv. Kanske blir din vilja att skära dig lite mindre då också.

Har skurit mig?

När du skurit dig så det blöder så är det först och främst viktigt att du får såret omskött. Det finns annars risk för infektion i såret. Det händer också att sår behöver tejpas eller sys om de är djupa. ... Det är säkert bra om du kan få hjälp av dina föräldrar så att såret omhändertas på rätt sätt.

Hur vet man om man har skurit sig djupt?

Ett djupt skärsår ska sys inom 6 timmar. Om man skurit sig i handen eller ett finger, nära en led eller en sena är det viktigt att se om man kan röra fingrarna i alla leder. Om detta gör mycket ont, eller om du inte kan röra lederna ska du genast söka sjukvård.

Hur ska jag berätta att jag skär mig?

Säg att du behöver prata med dem om en sak som du behöver deras hjälp med. Berätta att du är orolig, ledsen, mår dåligt och att du börjat skada dig själv och behöver hjälp med det. Efter det kanske de har en massa frågor innan ni kan prata om hur ni ska göra.

Relaterade inlägg: