Vad händer om man skjuter upp mensen för mycket?

Innehållsförteckning

Vad händer om man skjuter upp mensen för mycket?

Vad händer om man skjuter upp mensen för mycket?

”Det är ofarligt att förskjuta eller hoppa över mensen om du i övrigt är frisk.” – Som kvinna ska man ha möjlighet att själv bestämma om man vill skjuta upp sin mens. Det finns många kvinnor som inte vill eller kan ta de preventivmedel som gör att man slipper mensen helt.

Hur blir man av med sin mens snabbare?

Det går också att ta tabletter med gulkroppshormon för att skjuta på mensen. Prata med en barnmorska, gynekolog eller läkare om hur du ska göra. De kan skriva ut tabletter som du kan använda.

Vad kan man göra för att mensen ska komma senare?

För att skjuta upp mensen behöver du börja ta preparat med gulkroppshormon senast tre dagar före förväntad menstruation. Livmoderslemhinnan stöts då inte bort utan blir kvar så länge du tar tabletterna. När du upphör med behandlingen kommer mensen efter en till två dagar.

Vad kan man göra för att få sin mens snabbare?

Kanske skulle det kännas bra att kunna skjuta fram mensen med hjälp av naturens fiffigheter. Men på den punkten är det svårare för naturen att leverera. Kroppen har sin menscykel och om man inte trumfar den med hormoner så kommer mensen när kroppen själv bestämmer.

Varför är min mens sen?

Det kan bero på många olika saker om mensen är sen eller uteblir en eller två gånger. Det kan till exempel ha att göra med att du är väldigt stressad, mår dåligt, tränar hårt, äter för lite, är överviktig, har ätstörningar eller någon hormonell obalans, till exempel PCOS.

Relaterade inlägg: