Hur länge ska trädäck torka innan oljning?

Innehållsförteckning

Hur länge ska trädäck torka innan oljning?

Hur länge ska trädäck torka innan oljning?

Ackes rekommenderar att man väntar minst 48 timmar innan man oljar, så att det torkat ordentligt. Regnar det eller är kallt så tar det förstås längre tid. Man kan vänta nån vecka mellan tvätt och oljning utan problem, men givetvis blir det ju smutsigare ju längre man väntar.

Hur lång tid tar det för träolja att torka?

Man bör räkna med en torktid på 3-7 dagar beroende på väderlek.

Hur långt räcker 3 liter träolja?

Träolja, 3 L
Åtgång1 liter räcker till ca 7 m²
FörtunningLacknafta
Torktid1 dygn

Hur snabbt torkar altan?

Direkt solljus gör att oljan hinner torka innan den hunnit sugas in i träet, molniga dagar är därför bäst. Behöver man tvätta altanen först? Är trallen smutsig behöver du tvätta och låta den torka innan den kan efterbehandlas med träolja. Vid lättare rengöring räcker det ofta att tvätta för hand med vatten och såpa.

När ska man olja in trall?

Du kan behandla eller måla tryckimpregnerat virke när fukthalten är lägre än 16% i träet och när de ämnen som finns i impregneringen urlakats. Det brukar vara först efter att det stått uppsatt en säsong. Detta gäller för behandling av både ert golv och det staket som är gjort av tryckimpregnerat virke.

Hur mycket olja altan?

Hur ofta man behöver olja in altanen beror dels på hur snabbt den slits, dels hur du vill att ditt tralldäck ska se ut och åldras. En altan som oljas in ofta kommer åldras annorlunda jämfört med en som oljas in mer sällan.

Relaterade inlägg: