Vad händer om man missar Riskettan?

Innehållsförteckning

Vad händer om man missar Riskettan?

Vad händer om man missar Riskettan?

Vad händer om jag missar en lektion? Om du missar en lektion så kommer du debiteras för den om inte sjukintyg eller annat skäligt intyg kan lämnas.

Måste man ta körlektioner innan uppkörning?

Riskettan är en teoretisk riskutbildning som behandlar ämnena alkohol, droger och riskbeteende i trafiken. Detta är ett obligatoriskt moment i körkortsutbildningen. Riskettan måste vara genomförd och godkänd innan Teoriprovet och Uppkörningen genomförs. Dom flesta trafikskolorna erbjuder riskettan.

Vad ska man tänka på vid första körlektionen?

I samband med din första körlektion kommer din trafiklärare berätta hur utbildningen kommer att genomföras. Din lärare kommer ge dig råd om, mängdträning, ca antal körlektioner och berätta om hur ditt utbildningskort fungerar, m.m. Tänk gärna igenom hur du bäst lär dig nya saker och berätta detta för din lärare.

Kan man ta körkort utan att gå körskola?

4 000 kronor är minimum. Om du väljer att läsa in teorin på egen hand och övningsköra med privat handledare utan att ta lektioner på körskola, landar priset för de obligatoriska momenten på drygt 4 000 kronor.

Kan man avboka Risktvåan?

Anmälan är bindande men avbokning och ombokning kan ske fram till två dagar innan kursstart, vid senare avbokning är kursavgiften bindande. Vid sjukdom är kursavgiften ej bindande mot uppvisande av läkarintyg. Avbokning kan endast göras på kontoret eller via telefon, ej via e-post.

Kan man göra riskettan utan körkortstillstånd?

Nej, inget körkortstillstånd krävs och du behöver heller inte ha klarat Riskettan innan. Kurserna kan du göra i vilken ordning du vill.

Kan man köra upp utan körlektioner?

1. ja det kan du, du går in på vägverkets sida och beställer tid bara, sen åker du dit.

Måste man ha körkortstillstånd Innan Handledarkursen?

Introduktionskurs (Handledarkurs) Oavsett om man ska övningsköra privat eller på körskola så måste eleven ha ett körkortstillstånd. Det är en fördel att man gör ansökan om körkortstillstånd innan man går introduktionsutbildningen. På så sätt kan man komma igång snabbare med att övningsköra.

Vad ska man ha med sig på sin första körlektion?

Känns det tryggare om du har med din handledare på lektionen? Ta gärna med dig din handledare på körlektionerna om övningskör där hemma. På så vis får även din handledare råd och tips på vad ni skall öva på därhemma. Det känns kanske tryggare att ha med en person du känner?

Relaterade inlägg: