Kan man spola ner en binda?

Innehållsförteckning

Kan man spola ner en binda?

Kan man spola ner en binda?

Det är så lätt att kasta en binda eller pappershandduk i toaletten och sedan spola. Syns inte finns inte! ... Och tamponger, tops och bindor löser inte upp sig som stygn i tandköttet. De sitter där i ledningen och långsamt kan det bildas ett stopp som du förr eller senare måste ta hand om.

Vad händer om man spolar ner hushållspapper?

När fel produkter spolas ner i toaletten Eftersom papper som hushållspapper och våtservetter är gjorda för att hålla samman för en bra uppsugning klumpar de ofta ihop sig, bildar nät och långa trådar som tillslut gör att kapaciteten hos pumpstationerna sänks och sätts ur spel.

Vad händer om man spolar ner våtservetter?

Toalettpapper löses snabbt upp i vatten och är därför inte ett problem i avloppssystemet. Men andra fasta material som till exempel våtservetter, bomull och tamponger löses inte upp, inte ens efter flera veckor. Skräpet bildar långa trådar som tvinnar ihop sig och orsakar både stopp och stora skador på pumparna.

Vad får man spola ner i toaletten Stockholm?

Spola bara ner kiss, bajs och toalettpapper i toaletten. Ingenting annat. Om du slänger skräp i toaletten kan du dessutom orsaka stopp i ditt avlopp eller i ledningssystemet vilket kan bli kostsamt att åtgärda. Varje vecka kommer det cirka 30 ton skräp tillsammans med vattnet till avloppsreningsverken i Stockholm.

Kan man spola ner pappersnäsdukar?

Checklista på saker som aldrig får spolas ner: hushållspapper och näsdukar. servetter och våtservetter. tops och bomullstussar. fimpar och snus.

Relaterade inlägg: