Kan man sova med Linsee?

Innehållsförteckning

Kan man sova med Linsee?

Kan man sova med Linsee?

Dygnetruntlinser – vid användning av dygnetruntlinser kan du ta ut dem och rengöra dem med linsvätska vid behov om du känner att du behöver extra komfort under dagen. Annars släpper dessa linser in tillräckligt med syre i ögat att du kan sova med dem i.

Vad händer om man inte tar ut linserna?

Det är i de flesta fall ofarligt att somna med linser, men det kan skada ditt öga/dina ögon rejält och är aldrig värt att riskera i onödan. ... Vad som kan anses främst vara skadligt för dina ögon är att linsen kan torka fast i ögat, många får panik när detta händer och skadar därför hornhinnan när linsen skall tas ut.

Kan man sova i månadslinser?

Ögonen behöver precis som du vila under natten. Att sova med linser kan innebära att ögat får svårare att andas då syretillförseln är mindre. ... Använder man andra typer av kontaktlinser, som till exempel endagarslinser eller månadslinser som man ska ta ut på kvällen, rekommenderas inte att sova med linserna på.

Kan man sova med Månadslinser?

Därför finns det kontaktlinser gjorda för dygnet runt-bruk, dessa kan man sova med. Använder man andra typer av kontaktlinser, som till exempel endagarslinser eller månadslinser som man ska ta ut på kvällen, rekommenderas inte att sova med linserna på.

Relaterade inlägg: