Kan man få ont av att stretcha?

Innehållsförteckning

Kan man få ont av att stretcha?

Kan man få ont av att stretcha?

Du ska känna spänning, inte obehag. Massera gärna musklerna under stretchen med hjälp av en foamroller. Det kan dock göra ordentligt ont, men ökar effekten. Det är fortfarande en annan myt, den att stretching förlänger muskeln, som får motionärer att dra och pressa sina muskler i statiska övningar.

Vad kan hända om man stretchar fel?

Men om du stretchar fel kan du faktiskt skada dig....7 misstag du gör när du stretchar

  1. Du värmer inte upp innan du stretchar. ...
  2. Du stretchar inte alls. ...
  3. Du stretchar inte tillräckligt länge. ...
  4. Du glömmer att andas. ...
  5. Du stretchar dig genom en skada. ...
  6. Du stretchar tills det gör ont. ...
  7. Du stretchar bara delar av kroppen.
BE

Är det bra att stretcha varje dag?

Stretching är viktigt för att du ska behålla din rörlighet och för att musklerna inte ska bli stela. Att ägna en stund varje dag åt att sträcka ut kroppen är en god investering både för din kropp och hälsa.

När ska man inte stretcha?

När bör du undvika att stretcha? Statisk stretching bör undvikas innan ett träningspass där du vill behålla explosivitet och spänst i musklerna, exempelvis vid ett intervallpass. Muskeln kan liknas vid en gummisnodd som i normalläget har god elasticitet.

Kan man skada sig när man stretchar?

Att stretcha före eller efter träningen gör sällan någon skada. Däremot kan det ge en hel del nytta. Allt beror på vem du är, vilka behov du har och hur mycket tid och engagemang du är beredd att lägga ner. – Det är dags att avdramatisera stretching.

Relaterade inlägg: