Hur länge får man stanna i USA som turist?

Innehållsförteckning

Hur länge får man stanna i USA som turist?

Hur länge får man stanna i USA som turist?

Giltighetstid ESTA USA Du kan åka till USA flera gånger utan att behöva ansöka om ett nytt tillstånd, du kan stanna upp till 90 dagar per besök och det finns inget krav på hur länge du måste vänta mellan besöken. Om ditt tillstånd går ut medan du är i USA så påverkar det inte din avresa.

Hur länge får en svensk stanna i USA?

Om du har ett turistvisum kan du vistas i USA i upptill sex månader åt gången. Du kan ansöka om ett sådant visum vid amerikanska ambassaden i Stockholm. När du ansöker om visumet är det viktigt att precisera att du enbart reser i turistsyfte.

Hur länge får man stanna i Sverige?

Du som vill besöka Sverige längre tid än 90 dagar ska ansöka om ett uppehållstillstånd för besök. Om du befinner dig i Sverige och vill förlänga ditt besök så att det sammanlagt blir längre än 90 dagar ska du också ansöka om uppehållstillstånd för besök.

Hur lång tid tar det att få ett ESTA?

Om du har alla dokument tillhanda som behövs när du fyller i din ESTA-ansökan, så tar det vanligtvis mellan 10–20 minuter. Ett ESTA blir ofta godkänt inom några minuter, men det är starkt rekommenderat att man lämnar in sin ESTA-ansökan minst 72 timmar innan man ska resa till USA.

Hur länge håller ett visum till USA?

Som vanlig turist, utan ett speciellt visum är 90 dagar det längsta du kan stanna i följd. Efter detta måste du lämna Nordamerika för att kunna få nya dagar i USA. När behöver jag visum? Du behöver visum om du vill arbeta, studera eller stanna längre än 90-dagar som turist.

När ska man söka visum till USA?

Som svensk medborgare behöver man visum om man kommer uppehålla sig i USA längre än 90 dagar, eller om man reser dit i något specifikt syfte såsom för turism. Turismvisum ansöker man om via Amerikanska Ambassaden i Stockholm.

Hur länge får man bo i Sverige utan uppehållstillstånd?

Uppehållstillstånd för besök – eller visum En medborgare i ett land utanför EU som vill besöka Sverige under längre tid än 90 dagar måste ha ett uppehållstillstånd. Ett uppehållstillstånd för besök gäller som längst upp till ett år, men oftast högst sex månader.

Hur lång tid gäller ESTA?

Resetillstånd gäller i allmänhet i två år eller tills giltighetstiden för ditt pass går ut, beroende på vilket som inträffar först. ESTA tillhandahåller ett giltighetsdatum när ansökan beviljas. En besökare får resa till USA flera gånger inom giltighetsperioden utan att behöva ansöka om ESTA-tillstånd på nytt.

Relaterade inlägg: