Kan man svälja tandblekning?

Innehållsförteckning

Kan man svälja tandblekning?

Kan man svälja tandblekning?

– Det är inte farligt att svälja väte- eller karbamidperoxid, men det kan kännas obehagligt, säger Fredrik Wennerlund.

Hur dåligt är tandblekning?

Du känner säkert till att UV-ljus innehåller skadliga våglängder som är cancerframkallande, därför krävs extra försiktighetsåtgärder vid tandblekning med UV. Laser avger normalt mycket värme, vilket vid tandblekning kan orsaka kraftiga ilningar och i svåra fall orsaka permanent skada på tandnerven.

Kan alla bleka tänderna?

Nästan alla tänder går att bleka. En blekning kan utföras antingen hos tandläkaren eller hemma av patienten själv. Det viktiga är att en tandläkare först undersöker och bestämmer vilken typ av material som ska användas och hur länge behandlingen ska ske.

Hur bleker man sina tänder hemma?

I tandblekningssyfte kan man använda både bakpulver och ren bikarbonat, men det sistnämnda är att föredra då det är bättre för pH-balansen i munnen. Hur man får vitare tänder med bikarbonat? Genom att borsta tänderna med bikarbonatspulver och vatten slipar du bort beläggningar och fläckar som sitter på tandytan.

Är tandblekning hemma farligt?

Det finns inga studier som visar om blekmedlet påverkar fostret eller barnet. Det är riskfyllt att göra en tandblekning utan att ha kontakt med en tandläkare. Du kan inte själv på ett säkert sätt bedöma vilket medel som är lämpligt att använda. Det kan bara utbildad tandvårdspersonal göra.

Kan man sova med tandblekning?

Blekgelen appliceras i skenan som placeras på tänderna under ett antal timmar per dygn. Hur många timmar beror på vilken koncentration av blekmedlet som används. Skenan kan användas under natten när du sover.

Hur mycket kostar det att bleka tänderna hos tandläkaren?

Vad kostar en tandblekning på Distriktstandvården? En hemmablekning kostar endast 2900 kronor för båda käkarna, och 1500 kronor för en käke. Klinikblekning med ZOOM kostar 3900 kronor. Du kan även till ett pris av 4900 kronor få både en klinikblekning plus en hemmablekning för att förbättra resultatet ännu mer.

Relaterade inlägg: