Vad händer om man tackar nej till en utbildning?

Innehållsförteckning

Vad händer om man tackar nej till en utbildning?

Vad händer om man tackar nej till en utbildning?

Om du tackar Nej till din utbildningsplats på högskola/universitet, är det som att du aldrig har sökt. Det blir inga negativa konsekvenser för dig och det blir inte svårare att komma in nästa gång - till samma högskoleutbildning eller till en annan högskoleutbildning.

Kan man välja sitt andrahandsval?

Nej, man kan inte välja mellan alternativen. Man kommer bara in på en utbildning. Men om omvalet fortfarande är öppet där du bor så kan du ändra i din ansökan så att bygg är ditt första alternativ.

Hur tackar jag ja till en utbildning?

Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats måste du tacka ja för att behålla din plats. Det gör du på Mina sidor där du också tackar nej till de utbildnings- eller reservplatser du inte är intresserad av.

Kan man tacka nej till utbildning?

I beskedet ser du om du är antagen, reservplacerad eller struken. Om du blivit antagen eller står som reserv, måste du tacka ja för att behålla din plats. Du tackar även nej till de utbildnings- eller reservplatser som du inte är intresserad av. När du har svarat skickas ett bekräftelsemejl till din e-post.

Relaterade inlägg: