Vem stal Mona Lisa?

Innehållsförteckning

Vem stal Mona Lisa?

Vem stal Mona Lisa?

Vincenzo Peruggia hade eventuellt hjälp av två medbrottslingar, bröderna Vincenzo och Michele Lanzelotti, som även de var italienska immigranter och hantverkare. Han – eller de – tog sig antingen in till Louvren redan under söndagseftermiddagen den 19 augusti 1911 och gömde sig under natten i ett förråd.

Vad är det för speciellt med Mona Lisa?

Mona Lisa (italienska: La Gioconda, franska: La Joconde) är renässanskonstnären Leonardo da Vincis mest berömda porträtt av, enligt tradition, florentinskan (Mona) Lisa Gherardini, framför allt omtalad för sitt hemlighetsfulla leende. Målningen är ett av världens mest berömda, lovordade och reproducerade konstverk.

Kan man köpa Mona Lisa?

Enligt fransk lagstiftning för av så kan inte Mona Lisa köpas eller säljas då tavlan helt enkelt hör till allmänheten. 8. Det finns en kopia av Mona Lisa på ett museum i Madrid. Man tror att den målats av en av Leonardo Da Vincis elever.

Är Mona Lisa ett?

1503 Mona Lisa/Years

Hur lång tid tog Mona Lisa att måla?

Leonardo Da Vinci påbörjade konstverket tillbaka i 1503 i Firenze i Italien och jobbade på det i minst 3 år. Målningen beställdes av den italienska affärsmannen Francesco Del Giocondo och det skulle porträttera hans hustru Lisa Gherardini.

Relaterade inlägg: