Vad händer om man tackar nej till sitt förstahandsval?

Innehållsförteckning

Vad händer om man tackar nej till sitt förstahandsval?

Vad händer om man tackar nej till sitt förstahandsval?

Det är därför inte möjligt att ändra sig efter att den slutgiltiga antagningen gjorts. Tackar man nej till sin gymnasieplats så har man ingen annan och måste vänta till reservantagningen för att få en plats på en skola där det blivit lediga platser.

Kan man tackar nej till sitt förstahandsval universitet?

Hej! Det är upp till dig om du vill tacka ja eller nej till platsen du har blivit antagen på och fortfarande stå som reserv till valen ovanför den. Om du tackar nej till det val du har kommit in på, har du ingen garanterad plats till terminsstart i höst.

Kan man tacka nej till reservplats gymnasiet?

Det som gäller är att du kan tacka ja till den plats som du har kommit in på och reservplatsen. Du kan tacka ja till reservplatser högre än det val du kommit in på, övriga stryks. Om du tackar ja till reservplatsen och senare kommer in, då stryks din tidigare plats som du ursprungligen kom in på.

Vad händer om man tackar ja till reservplats?

Ja, om du har tackat ja till en reservplats på en utbildning du satt högre upp i din anmälan och sedan får plats på den utbildningen efter andra urvalet, då kan du förlora platsen längre ner. Du kan bara bli antagen till 45 högskolepoäng.

Relaterade inlägg: