Hur många poäng är färg i Chicago?

Innehållsförteckning

Hur många poäng är färg i Chicago?

Hur många poäng är färg i Chicago?

De andra poäng räknas så här: Stege får 5 poäng, Ett Par 1 poäng, Två Par 2 poäng, En Triss får 3 poäng, Ett Fyrtal 4 poäng, Kåk får 6 poäng, Färg har 7 poäng i värdet och Chicago är det högsta man kan få, med hela 15 poäng.

Får man säga Chicago två gånger?

Om flera spelare säger Chicago är det den som sitter närmast dealern som har förtur. ... Regeln är att man bara får säga chicago en gång under ett spel per spelare och att man måste ha minst 15 poäng för att säga det (så man inte kan chansa utan risk att förlora poäng).

Vad är Royal Flush Chicago?

Royal Straight Flush (som straight flush + att stegen innehåller de högsta möjliga korten, dvs. 10, knekt, dam, kung och ess) ger omedelbar vinst för den spelare som får det, trots att denne spelare inte uppnått 52 poäng. Chicago ger 15 poäng om den lyckas, eller -15 poäng om den misslyckas.

Hur många byten är det i Chicago?

Antal byten: Vanligtvis spelar man med två byten, men man kan köra med 1 eller 3 byten också. Poäng vid samma hand: Man delar helt enkelt inte ut några poäng under spelets gång om fler än en spelare har tex. triss.

Hur många poäng är färg?

I stället för att låta en färgstege ge 8 poäng och ett fyrtal 7 poäng, kan man spela med regeln att färgstegen ska vara värd 11 poäng och att den spelare som ska ha poäng för fyrtalet får välja mellan att själv erhålla 8 poäng eller att nollställa samtliga motspelares poäng.

Hur mycket ger färgstege?

Varianter. I stället för att låta en färgstege ge 8 poäng och ett fyrtal 7 poäng, kan man spela med regeln att färgstegen ska vara värd 11 poäng och att den spelare som ska ha poäng för fyrtalet får välja mellan att själv erhålla 8 poäng eller att nollställa samtliga motspelares poäng.

Vad är flush i kortspel?

Färg (flush) Färg benämns fem kort i samma färg (det vill säga klöver, ruter, hjärter eller spader), men inte i stege.

Hur många kan man köra på Chicago?

Man spelar Chicago med en vanlig kortlek utan jokrar och det går bra att spela på 2 eller fler spelare. Man börjar med att välja ut vem som börjar att dela ut, till exempel genom att dra ett kort där den som får högst börjar vara ”giv”.

Relaterade inlägg: