Vad behöver man till IP telefoni?

Innehållsförteckning

Vad behöver man till IP telefoni?

Vad behöver man till IP telefoni?

För att kunna använda IP-telefoni behöver du ett IP-telefoniabonnemang och en adapter. Du kopplar in din telefon i en dosa, som i sin tur kopplas till bredbandsanslutningen – och därefter ringer du som vanligt.

Vad är Bredbandstelefoni?

Bredbands-telefoni är ett nytt sätt att ringa, mellan bredbands-uttaget och telefonjacket. ... Då kan du använda din vanliga telefon.

Vad kostar IP telefoni Telia?

Med Bredbandstelefoni kan du sänka dina telefonikostnader genom att ringa över bredbandsanslutningen. Du behöver inte heller tänka på tekniken – den ordnar vi åt dig. Pris: 159 kr/mån.

Hur fungerar en fast telefon?

Fast telefoni innebär att telefonen är ansluten via ett uttag till det fasta telefonnätet som bygger på telefonstolpar med ledningar av koppartråd. Även trådlösa telefoner kan sägas ingå i den fasta telefonin i detta avseendet. Mobila nät och ip-telefoni är dock system som bygger på helt andra tekniker.

Hur ser en IP telefon ut?

En IP-telefon ser ut som en vanlig telefon men ansluts till en Ethernet-port istället för ett telefonjack. Via denna port är telefonen ansluten till Internet och kan ringa upp en dator som styr IP-telefoni eller direkt en annan IP-telefon (förutsatt att telefonen i sig stöder de relevanta protokollen).

Vad är ATA box?

Önskar du ha kvar dina analoga telefoner och använda telejacken i bostaden så behöver man en ATA-box. ATA-boxen är en telefoniutrustning som omvandlar den digitala signalen från fibern till analog signal för din telefoni.

Hur fungerar Telia bredbandstelefoni?

Ring som vanligt med bredbandstelefoni Din bredbandstelefoni betalas via avgiften för ditt boende och du betalar för dina samtal inom Sverige och till svenska mobilnummer. Du har även möjlighet att beställa ett prisavtal som ger dig obegränsade samtal inom Sverige till fasta telefoner och svenska mobilnummer.

Vad innebär telefoni?

En telefon (av grekiskans tēʹle, 'fjärran', och phōnēʹ, 'röst' eller 'ljud') är en apparat för telefoni – överföring av samtal via telekommunikationsnät eller datakommunikationsnät mellan vanligtvis två, ibland flera, samtalsparter.

Vad kostar bredband från Telia?

Fast bredband via mobilnätet 399 kr/mån i 12 mån. Surfa obegränsat, medelhastighet 100 mbit/s. Wifi-router ingår. Rabatt på installation, nytt pris 3490kr.

Vad kostar det att ha fast telefoni?

Telia bas (telefoni via telejacket) Med fast telefoni från Telia ringer du utan avbrott och störningar från din hemtelefon. I månadsavgiften på 379 kr/mån ingår fria samtal inom Sverige till fasta telefoner och svenska mobilnummer.

Relaterade inlägg: