Vad behöver man för att börja måla?

Innehållsförteckning

Vad behöver man för att börja måla?

Vad behöver man för att börja måla?

Skaffa ett nybörjarkitt

 • Färg.
 • Penslar.
 • Målarduk, tavlor.
 • Grundfärg till duken och extre glans till färgen. ( Detta kan du köpa om du vill, inget krav)
 • Vatten.
 • Hushållspapper.
 • Papptallrik, träplatta eller annat liknande att blanda färgen på

Vad kan man måla oljefärg på?

Vallmoolja eller rå linolja. När man målar med oljefärger så är det viktigt att man har en stail grund som man ska måla på som en preparerad målarduk.

Kan man måla med olja på akryl?

Akryl torkar på 10 minuter jämfört med oljans 1 - 14 dagar. ... Det går alltså att måla olja på en torkad akrylfärg för den som vill experimentera. Akryl på olja går däremot inte, eftersom den inte fäster. Man får inga bra effekter genom att blanda akryl och olja (men däremot blir blandningen en emulsion, som fäster).

Vad behöver man för att måla med akryl?

När det gäller akrylfärg går det även bra att måla på papper, masonitskiva, sten, trä eller annat. Det enda du ska undvika är ett oljigt underlag, då kan det nämligen vara svårt att få färgen att fästa.

Vad behöver man för att måla en tavla?

Det du behöver för att måla en egen tavla är följande:

 1. En duk. Det finns många olika slags dukar att välja mellan. ...
 2. Färger. Allt från tuschpennor till dyra oljefärger fungerar, och däremellan finns akvarellfärger eller vattenfärger.
 3. Penslar. Även här finns det olika varianter att välja mellan. ...
 4. Skydd.

Hur blir man duktig på att måla?

Man kan inte läsa sig till att bli en duktig konstnär utan det man gör för att bli riktigt bra är att träna och måla mycket eller skissa. Ju mer man målar desto mer kommer man att komma på. Bättre kommer man att bli på att använda olika tekniker. Gå målarkurser för att på ett snabbare sätt utveckla målarkunskaperna.

Kan man måla med akryl på papper?

Verktyg, tillbehör & underlag när du målar med akryl - Palett där du kan blanda färgerna (papperstallrikar eller plastlock fungerar bra).

Vad är det för skillnad på akrylfärg och oljefärg?

Till skillnad från olja är akryl en vattenlöslig färg, vilket medför vissa fördelar rent praktiskt. Bland annat så torkar akrylfärg snabbare och det är enklare tvätta penslar och göra rent efter sig. Att köpa akrylfärg är oftast billigare än oljefärg.

Hur man målar med akryl?

Om tjock, outblandad akrylfärg är vad du vill måla med, så använd penslar med styva hår. Om du däremot vill använda akrylfärgen med vatten likt akvarellfärg, välj en pensel som har mjukare hår. Avgränsa inte din målarstil till endast målarpenslar. Det är enkelt att använda en palettkniv för att måla med akrylfärger .

Vad är akrylfärg gjort av?

Akrylfärg består av tre huvudingridenser: Lim, pigment och upplösningsmedel. Just limmet är den del som gör att akryl kan fästa på många olika ytor, som trä, papper, kartong, textil, glas, plast osv. På så vis är akrylfärg en bra hobbyfärg, eftersom du kan använda den till olika ytor.

Relaterade inlägg: