Vad händer om man kopplar minus på plus?

Innehållsförteckning

Vad händer om man kopplar minus på plus?

Vad händer om man kopplar minus på plus?

Nädå, blir absolut inga skador! Man brukar tvärtom medvetetet byta fas ibland för att få basen att spela i samma fas som andra högtalare t. ex. vid använding av flera basar på olika ställen i ett rum eller i en cupé.

Vilken är plus och minus på högtalare?

Bak på högtalaren hittar du högtalarterminalerna, alltså den plats där du ansluter kablarna från förstärkaren. De flesta högtalare har en röd (plus) och en svart (minus) terminal för den positive respektive negativa signalen från förstärkaren.

Vad händer om man kopplar högtalarkablar fel?

Kan inte skada någonting. Fortfarande samma högtalarlast men i värsta fall i motfas, vilket helt enkelt innebär att den ena högtalaren går utåt när den andra går inåt. Enklast är att helt enkelt koppla om den ena och höra om det blir skillnad.

Vilken kabel tar man bort först?

Plus/minus När du tar bort batteriet ska klämman först kopplas bort från minuspolen, och därefter pluspolen. När du monterar ett nytt startbatteri måste du göra processen på andra hållet: koppla först pluspolen till ledningssystemet och koppla därefter klämman till minuspolen och sätt fast den ordentligt.

Vilka färger på sladdar är plus och minus?

Grön/gul brukar vara jord. Svart brukar väl vara noll/minus. Röd är väl plus. Blå, brun, vit osv är väl alla fas(er).

Vilken kabel är minus?

Om det är malmbergs så är kabeln till spotten med svarta strecket minus.

Relaterade inlägg: