Hur gör man när man slipar golv?

Innehållsförteckning

Hur gör man när man slipar golv?

Hur gör man när man slipar golv?

Man slipar alltid med ett grövre sandpapper först för att få bort stora ojämnheter, för att sedan gå mot finare sandpapper som gör en finare yta på golvet. En vanlig stegring är att börja med 40-papper för att sedan gå till 60 och till sist 100.

Hur vet man om golvet kan slipas?

Om du har ett massivt trägolv med springor mellan plankorna kan du själv se hur tjockt golvet är genom att sticka ner en smal spackel eller annat tunt föremål i en springa. Finns det mer än 4 mm kvar ner till fogen så går golvet att slipa om utan problem. Annars bör det bytas ut.

Är det svårt att slipa golv?

Det är inte alltid helt lätt att slipa ett golv själv eftersom det beror på hur slitet golvet är, vilken typ av träslag och mönster trägolvet har. Känner du dig osäker bör du kontakta en professionell golvslipare. Väljer du att slipa golvet själv kan du hyra en golvslipmaskin och slipa parkettgolvet.

Kan jag slipa mitt golv?

Innan du börjar planera slipningen av ditt trägolv är det viktigt att du först försäkrar dig om att golvet går att slipa om. Solida gamla trägolv och parkett med tillräckligt tjock slityta är normalt inga problem att slipa om. Däremot finns det golv som ser ut som trägolv men som inte går att slipa.

Kan man slipa ett parkettgolv?

Kan man slipa alla typer av golv? Nej, plastgolv går inte att slipa. Men i stort sett alla typer av trägolv. ... Exempelvis parkettgolv är tunnare än ett massivt trägolv och där går det – helt enkelt – inte att genomföra lika många slipningar.

Hur slipar man ett furugolv?

Slipningen görs oftast i tre steg: grov, mellangrov och finslipning.

  1. Börja med att slipa ner golvet med grovt slippapper (k36). ...
  2. rummet noga.
  3. Slipa sedan hela golvet med mellanpapper (K80) tills alla reporna från det grova slippappret är borta.
  4. Dammsug rummet noga.

Hur slipar man ekparkett?

Slipa i fiberriktningen Du måste också vara uppmärksam på hur parketten är lagd, ett fiskbensmönstrat parkettgolv ska exempelvis slipas diagonalt, minst tre gånger med olika grovlek på slippappret, först en gång vardera i träets båda längdriktningar, och slutligen en gång i rummets längdriktning.

Är det svårt att slipa parkett?

Att slipa parkett är enkelt. Parketten i sig är hård och tål faktiskt en del. Slipa till det jämnt och fint, lacka, finslipa igen och lacka ännu en gång.

Hur lång tid tar det att slipa ett trägolv?

Hur lång tid tar det att slipa, lacka och olja golv? När vi ska slipa golv, tar vi normalt 40-45 kvadratmeter per dag. Det är sedan valet av ytbehandling som påverkar den totala tiden. Att lacka golv tar 4-5 timmar efter den sista strykningen.

Hur tunt golv kan man slipa?

Även lamellparkett, som är en mycket vanlig typ av klickgolv går att slipa minst två gånger innan den måste bytas ut. De tunnaste lamellparketterna har ett ytskikt av trä på 2,5 mm och du kan räkna med att varje slipning tar bort ungefär 1 mm. Se däremot upp med fanérgolv som bara har ett mycket tunt slitskikt.

Relaterade inlägg: